Hieronta ja Fysioterapiapalvelut

Fysioterapia

Olemme erikoistuneet tuki- ja liikuntaelinongelmien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Asiakkaan tutkiminen ja hoitosuunnitelman laatiminen ovat perustana mahdollisimman laadukkaalle hoidolle.

Yksilöllisen liikehoidon keinoin hoidetaan tarkemmin ongelma-aluetta. Lääkinnällisen harjoitteluterapian tavoitteena on korjata lihasten ja nivelten heikentynyt toiminta. Keskeinen osa fysioterapiaa on asiakkaan ohjaus omatoimiseen harjoitteluun.

McKenzie menetelmä® Mekaaninen Diagnostisointi ja Terapia® (MDT) on kansainvälisesti tunnettu tutkimus- ja hoitomenetelmä, jonka fysioterapeutti Robin McKenzie Uudesta Seelannista kehitti erityisesti selkäranka ja raajakipujen tutkimiseen ja hoitamiseen. Tämä menetelmä on ollut fysioterapeuttien käytössä maailmanlaajuisesti jo yli 30 vuoden ajan.
MDT terapeutit on koulutettu tutkimaan ja diagnostisoimaan kaikkia tuki- ja liikuntaelimistöön liittyviä alueita. Tämä tarkoittaa, että MDT tutkimisperiaatetta voidaan soveltaa rangassa, nivelissä tai lihaksissa esiintyvien ongelmien arvioimisessa.
Fysioterapiaan sisältyy ilman erillistä maksua ultraääni, lämpö- ja sähköhoidot, jotka lievittävät kipua ja nopeuttavat paranemista. Fysikaalisiin hoitoihin sisältyy mm. Diter Electro – Interferenssi, TENS- didy-, ja lihasstimulaatiohoitolaite, lämpöpakkaukset ja Ice Power kylmägeelit.
Kuivaniemen Fysioterapia on Oulun lääninhallituksen luvalla toimiva fysioterapiapalveluita tuottava yksikkö. Lähetteellä hoitoon tulevalla on oikeus saada hoidoista SV- lain mukainen korvaus.
Kela korvaa osan lääkärin määräämien tutkimusten ja hoitojen kustannuksista. Tutkimuksen ja hoidon korvaaminen edellyttää, että tutkimus ja hoito on tehty vuoden kuluessa lääkärin määräyksestä. Jos lääkärisi määrää samalla kerralla useamman toimenpiteen hoitosarjan, saat korvauksen enintään 15 hoitokerrasta. Hoitokerrat on käytettävä vuoden kuluessa siitä päivästä, jona lääkäri on antanut määräyksen. Kela-korvauksen fysioterapiasta voit hakea jälkikäteen Kelasta.

Fysikaaliset hoidot / Veroton, laki 34 §


Hierontapalvelut

Klassinen hieronta on perinteistä pehmytosakäsittelyä lihaskireyksien ja jännitysten laukaisemiseksi. Muokkaamalla lihasta erilaisin ottein aineenvaihdunta tehostuu ja kipu lievittyy, ihon joustavuus paranee ja kudoksen uusiutuminen tehostuu. Hierontaa voidaan käyttää ennaltaehkäisemään vaivoja. Mobilisoivalla hieronnalla käsittely kohdistetaan nivelen tai nikaman ympäristökudoksiin liikkuvuuden lisäämiseksi.

Hieronta hoitoihin sisältyy ilman erillistä maksua lämpö- ja kylmähoidot, jotka lievittävät kipua ja nopeuttavat paranemista.

Kylmähoito sopii hyvin rasitusvammojen ja tulehtuneiden nivelten hoitoon. Jäätä voidaan käyttää mm. jääpalahieronnassa sekä ärtyneiden lihasten ja jänteiden sekä lihasten kiinnityskohtien kiputiloissa kuten tenniskyynärpää- tai akillesjännekivuissa.

Lämpö lievittää kipua, parantaa verenkiertoa ja kudoksen aineenvaihduntaa ja vähentää paikallisesti lihasjännitystä. Lämmöllä on paikallisten vaikutusten lisäksi elimistöä rentouttavaa ja rauhoittavaa vaikutusta. Lämpöhoitoa voidaan antaa esimerkiksi lämpöpakkauksilla, lämpimällä vedellä tai ultraääntä käyttämällä.

Fysioterapiakäynti 45 - 60 minuuttia fys.hoito - 52€ / MDT - 60€

Fysioterapia on kivun poistamista sekä ihmisten työkyvyn, toimintakyvyn ja liikkumisen edistämistä. Se on näiden häiriöiden korjaamista ja niiden vaikutuksien tasaamista, myös ennaltaehkäisevästi.

Fysioterapiakäynti 30 - 45 minuuttia fys.hoito - 45€ / MDT - 52€

MDT terapeutit on koulutettu tutkimaan ja diagnostisoimaan kaikkia tuki- ja liikuntaelimistöön liittyviä alueita. Tämä tarkoittaa, että MDT tutkimisperiaatetta voidaan soveltaa rangassa, nivelissä tai lihaksissa esiintyvien ongelmien arvioimisessa.


Hinnat sisältävät

Klassinen hieronta sisältää myös miellyttävän pintalämpöhoidon.

Puolihieronta 50 minuuttia40 €

Unohda arjen kiire, stressi ja kolotukset hieronta pöydälle. Rentoudu ja anna osaavien käsien poistaa väsymys jäsenistäsi. Puolihieronnassa voidaan valintasi mukaan käydä läpi kipu- ja jännitysalueitasi. Kuten: selkä - hartiat, jalat ja alaselkä.

Kokohieronta 90 minuuttia65 €

Kokohieronnassa käydään läpi koko keho päästä varpaisiin ja laukaistaan jumeja jotka ovat kehoon kertyneet. Toiveesi mukaan voimme myös keskittyä jollekkin tietylle alueelle joka saattaa tarvita intensiivisempää keskittymistä tarpeidesi mukaisesti.

Osahieronta 30 minuuttia35 €

Osahieronta on mahtava ratkaisu esim. hartia jumeihin tai päänsäryn helpottamiseen. Hieronnan aikana käymme läpi kipukohtia ja lievitämme jännitystä kehossasi joka auttaa sinua jaksamaan paremmin.

Ajanvaraus

Tule käymään toimipisteellämme tai varaa aika jo tänään! Autamme mieluusti sinua kohti parempaa huomista ja kivutonta liikkumista: 040 962 6504


 

Fysioterapia ja hierontapalveluiden ajanvaraus:
040 962 6504